onsdag 15 augusti 2007

Regn, blod, väntan och plåster

När jag slog upp ögonen och tittade ut genom fönstret mötte min syn regn. Faan.... tänkte jag, det var ju idag jag och Jocke skulle surfa. Jag kröp tillbaka under täcket och tyckte det var riktigt surt. Blåste gjorde det men regn... Filmen jag tittat på innan jag somnade visade bara blå himmel och jättevågor. Den hade gett mig det rätta suget men nu var allt bortblåst. Somnade in ganska snabbt men väcktes lika kvickt av Jocke som stormar in i rummet, som tydligen inte märkt att det regnar.
-Upp idag skall vi surf, det är grymt väder!
Det visade sig att regn inte spelar någon för att surfa, man blir ju blöt i alla fall. Efter en frukost packade vi Chevan och åkte ner till straden.

Ner vid stranden var det på med våtdräkt och vaxning av brädor. På parkeringen kunde vi se att vi inte var ensama utan troligtvis två surfare till. Det regnade kopiöst så det blev tyvärr inte några bilder med surfaction.

Vi tog oss ut till den plats där vågorna skulle bryta och jag skulle pröva vågsurfning för första gången i mitt liv. Jag fick lite snabba instruktioner och vi tittade på de två andra som redan var där. Sen var det bara att hoppa i vattnet och det på ett ställe där jag aldrig i mitt liv skulle kunna tänka mig att bada. Vågorna som nästan var två meter slog mot klipporna med våldsam kraft. Hur gick det då? Jag lyckades ta mig upp en gång på bräda i en något huksittande position. Sen var det en tvättmaskins liknande upplevelse. Ben, armar, botten, skummande vatten i en enda röra tillslut ytan och då nästa våg och åter igen en liknande upplevelse. Jocke lyckades bättre ända tills han och bräda inte kom överens och en fena på bräda gav Jocke ett jack i huvet.

Då var det bara att ta sig till akuten vänta i cirka tre timmar för att få det limmat, vilket tog 5 minuter. Nu skall jag laga mat och sen skall vi ut och pröva igen. Vinden har vänt en anning så det skall vara bättre nu. Dessutom så har solen börjat tittade fram, så det kanske blir som på filmen. Jag surfandes på en jättevåg under blåhimmel. den som lever får se...




Inga kommentarer: