måndag 15 oktober 2007

Ledighetskommiten

Arbetshelg och snöklädda vyer. Det tog emot en del i fredags. Utanför fönsterrutan på jobbet gnistrade solen i några centimeter nyfallen snö, himlen var blåare än blå, vinden var som bort blåst och termometern visade något under noll. Jag fick i alla fall ut och känna kyla i kinden och få solen i ögonen under en utryckning men annars var det tyvärr bara inomhusarbeten.
Nu är det måndag och all snö har försvunnit och det har återigen blivt varmt. Som tur är så har solen kommit åter efter ha varit försvunnen under söndagen. Tur är det också att ledigetskommiten hörde av sig denna morgon med förslag på utflyckt. Utflyckten gick till en tjärn vid Lundkälen, tjärnen kanske till och med heter så. Där hittade vi en båt som vi använde oss av för att ta oss ut till en brygga. I den sköna höst solen slappade och fikade vi efter en vandring runt vattnet. Det var länge sedan jag satt i en roddbåt...
Rakt föröver. Bryggan där det slappades och lappades sol i några härliga timmar.
Ebba och Soja kollar in stranden, snart blir det race....
Lite is ligger fortfarande kvar sedan helgens kyla.
Kvällen avslutades med min nya måndagshobby, bugg på Furan. En ny tur har nu lagts till meriterna. Det är lite synd att alla inte ligger på samma färdighetsnivå. Det är många tillfällen kvar så det blir nog bra till slut.

Inga kommentarer: