söndag 16 december 2007

Rena skär

Helgens underbara väder har gjort det möjligt att få utföra underbara aktiviteter. Lördagen tillbringades i Vemdalens backar med tre minusgrader, vindstilla och blå himmel.
I dag har Storsjön varit platsen för utomhus aktiviteten. Det kalla vädret de sista dagarna har för ovanlighetens skull medfört, att isen lagt sig över hela Storsjön. Så jag tog chansen att denna morgon följa med lite friluftstokiga kompisar på Expedition Frösön Runt. Klockan 10 samlades vi vid Vallsundsbron och började våran färd runt ön. Relativt tidigt, med tanke på att vi kvällen innan provsmakade min special glögg.
Lite spännande att kunna se botten genom isen. Den bör vara tjockare än ungefär 3-4 centimeter för att det skall vara säkert att åka. På det ställen vi prövade så var den betydligt tjockare.





På Storsjöflaket kröntes isen av små iskristallsroser. Dessa hade ingen större inverkan på våran framfart men de hade varit fina och titta på ifall man trillat.



Hela turen kring Frösön bör vara ungefär 3 mil och den tog för oss 2,5 timme. Vi fick tyvärr gå en lite bit på grund av att det inte fanns någon is under Frösöbron.

Inga kommentarer: