lördag 24 maj 2008

Händelserik dag

Lördagen var en alldeles fullproppad dag
-åtminstonde för Teja. Det blev många intryck, som skulle bearbetas, när hon till slut fick komma hem och få en chans att sova i lugn och ro.

Det började med att hon fick gå in i en bur med Vaktlar -en första kontakt med levande hönsfåglar under kontrollerade former. Det gick väldigt bra, och hon visade inga tendenser till att var rädd för dem. Teja, som inte riktigt kommit underfund över alla dofter, markerade fåglarna först när det rörde sig lite. Vaktlarna var antagligen en smula förbryllade av vårat besök.
Därefter besökte vi en plats där det finns Rapphöns i burar. Rapphönsen är en aningen större än Vaktlar, inte här heller visade Teja någon tendens till rädsla.
Skall bli kul att senare testa och se hur hon reagerar, när hon kan tolka in vittringen av fåglarna.

Senare på dagen var det en träff med Vorsteh klubben med lite lagtävlingar. Där fick Teja möjligheten att träffa både stora och små, kanske blivande kompisar. Däribland två kullsyskon, vilket verkade vara en riktigt rolig upplevelse. Min och Tejas placering i tävlingen behöver vi inte prat mer om.

Dessa filurer hade bra gärna velat var lösa. Men det hade de andra 15 hundarna som fanns i området också velat, så det bidde inget turborace.
Kullsyskonen Gunde och Devon gör ett samlat anfall på Teja.

Som sagt det var en väldigt trött liten hund jag fick med mig hem efter denna dag.

Inga kommentarer: