tisdag 25 mars 2008

Vilket väder!!

Snacka om fint väder. Sådant väder så som jag verkligen gillar, klarblå himmel, värmande sol och nästan vindstilla. Skall man klaga vilket nästa alla gör jämnt så har det varit riktigt kallt. Lite lustigt att de kallaste dagarna kommer nu i Mars när de skall vara plusgrader och tö. Nu är det istället 15 -20 grader kallt och det har dessutom kommit nysnö. Nysnö, vilket är ett ganska konstigt uttryck som frekvent används av många väderprogram som sänds på TV. Är det någon som sett att det kommit gammal snö någon gång?
Försökte visa Stockholmarna hur de skall klä sig när de åker utför i Åre, när jag var där med bror och hans flickvän. Vad kan passa dessa köfantaster bättre än en hjälm av äggskal. Designen kan enkelt målas på efter egen fantasi. De hade även varit bättre för oss om de suttit inne i sina stugor och målat så att vi kunnat åka i lift utan köer. Jag hade i alla fall inte tvekat på att suttit inne och målat påskäggshjälmar om jag haft tillgång till en stuga. För trots klarblå himmel och nästan vindstilla var det mer än ruskigt kallt i Åre.

Har den senaste tiden till 99 % bestämt mig för att skaffa hund. Valet av ras har varit relativt enkel. Viss influens av mina vänner finns men viljan att skaffa en Vorsteh har funnits sedan 10 år tillbaks. En hund som jag tror skulle passa mig bra, någon som jag som behöver rastas för att må riktigt bra.

Under Påskdagen följde jag med några av mina vänner som har sina hundar till jakt. Vi åkte till Gräftåvalen, där jag faktiskt aldrig varit förut, för att få en liten känsla av hur det kan se ut där man jagar ripa. Mest av allt var vi där för att komma ut i solen och njuta av all snö.
Ripspanning i härligt väder.

Matte förklarar att riporna beter sig annorlunda nu på vintern än på hösten.



Det var inte bara hundarna som fick se några ripor flyga upp när vi tog oss fram efter fjällsluttningen.


Fjällkanten lockade upp mig och Matte för att lägga några fina spår i snön.
Fina blev de tills vi satte varsina punkter med hjälp av våra ansikten.
Faceplant a'la Matte...


Blueskyskier vet inte riktigt varför jag kallar mig det men det är mina spår i alla fall...


Skidorna fick inte se mycket av sol och blå himmel...

Men det fick alla vi andra...

Inga kommentarer: