söndag 14 november 2010

Tejas dag eller är det Fars dag?

I dag bar det äntligen av till fjälls för att låta Teja jobba. Vädret var härligt, någon minus grad, minimal vind och en sol som i alla fall försökte lysa på oss. Vi var troligtvis de första som kämpade oss upp från Klevfjällsbyn på skidor denna vinter. Ungefär 20cm fluffig nyfallen snö prynte våran väg.
Inget är så gott som fika ute.
Teja kämpade på bra under dagen. Ibland var det vinddrivor och då blev det tvärstopp. På väg ner mot bilen fick jag se att Teja stå fint, en bra bit upp i en liten ravin.
Jag kastar av mig ryggsäck och skidor för att komma närmare snabbare och kunna stödja henne. Hon stod på ganska långt håll från fågel och avancerade försiktigt framåt i två omgångar. Trots mina peppningar under min ansträngningar att komma fram till henne, kunde hon tyvärr inte hålla ivern nere och lyfte riporna på egen hand. Kul att hon visar att hon kan stå på vittring och inte bara på syn. Härligt..
(Bilden ovan står hon på S som brakar sig fram i snårskogen, svärande på alla kvistar som hindrar.)

2 kommentarer:

ForsWards Hund & Jakt sa...

Vad härligt att vara hund hos dig! Teja hade tur som fick dig rill far(husse). Själv har vi inte tagit oss ut på skidor ännu :(. Vi har invintrat rapphöns istället :)
Anna o Johan

Tanten sa...

Härlig premiär! Underbart Henke, stort Lycka till m Teja och resten.
KRAM