söndag 30 augusti 2009

Långhelg i Mittådalen

Ännu en helg i fjällen, en mycket lärorik och mycket trevlig sådan. Dagarna har tillbringats bland fjällbjörk och ljung i alla höstens färger. Kvällarna har fyllts av god mat, hundsnack och en liten whisky. Kantarellerna som plockades veckan innan avnjöts första kvällen i en uppskattad älgskavsgryta.
Vädret har varit mestadels bra, regn på natten och uppehåll under dagen. Förutom på lördagen då det var ganska hård vind och spöregn. Teja som ledsnade rejält när det kom en hagelskur, spannar på ett nalkande och efterlägtat uppehåll på lördageseftermiddagen.Teja har utvecklats mycket under våra fyra dagar. Pipsignalerna sitter dock inte riktigt ännu. Under en fikapaus tog hon tillfället och visa mig hur de skulle vara. Teja fick även chansen att vara med på ett eftersöksprov denna gång i öppenklass och fick betyget 10 i släpspår och 9 i vattenapport, av 10 möjliga. Bra jobbat.
Nästa helg blir det fjärde helgen på raken i Bruksvallarna. Då är det dags för vårat första jaktprov. Känns skönt att träningen har gett resultat.
Bäst att träna pipsignalerna i veckan så att inte Teja skäller ut mig...

Inga kommentarer: